Stowarzyszenie Nasz Grodziec

Nasz Grodziec

Stowarzyszenie

• 1 Kulinarne dziedzictwo

W niedzielne popołudnie siedziba Stowarzyszenia „Nasz Grodziec”, popularna „Kuźnia” wypełniła się „po brzegi” mieszkańcami Grodźca i zaproszonymi gośćmi. Okazją do spotkania była promocja II uzupełnionego wydania „Kuchni mojej babci.
  • 2 Drugi rajd

Podobnie jak dwa lata temu, znowu przed rajdem w Rumunii pojechaliśmy do Lądka-Zdroju, by spróbować swoich sił w terenie górzystym. 25 czerwca w piątek wieczorem zameldowaliśmy się w hotelu, a następnego dnia rano ruszyliśmy w trasę. Nie było łatwo.
  • 3 Pierwszy rajd

Później niż zwykle (z powodu pandemii), bo dopiero 8 maja Sekcja Rowerowa Cyklista rozpoczęła nowy sezon. Jeziora Turawskie, tradycyjnie zresztą, stały się naszym pierwszym celem. Wyruszyliśmy z ul. Leśnej w stronę Ozimka, gdzie dołączyły do nas kolejne osoby.
  • 4 Wizyta w Zapałczarni

24 czerwca br, na zaproszenie Prezesa Zapałczarni w Częstochowie naszego ziomka - Eugeniusza Kałamarza – delegacja w składzie: Helena Gruszka – prezes Stowarzyszenia Nasz Grodziec, Zdzisław Adamski – sołtys Grodźca oraz dr Krzysztof Kleszcz – radny Rady Miejskiej w Ozimku miała okazję zobaczyć nową ekspozycję pt. „Zapałczarnia w Częstochowie – Historia – Teraźniejszość – Perspektywy”
  • 5 Joga

W czerwcu br - po długiej przerwie - zostały wznowione zajęcia z jogi organizowane niezmiennie w Szkole Podstawowej a prowadzone z powodzeniem przez panią Halinę Oster. Jeżeli po wakacjach zachowane będą bezpieczne warunki , to wznowione zostaną dalsze zajęcia. Zapraszamy chętnych mieszkańców Grodźca do skorzystania z tej jakże atrakcyjnej formy aktywności fizycznej. Dbajmy o swoje zdrowie, zapraszamy.

Odwiedza nas 87 gości oraz 0 użytkowników.